Zupka chińska z żeberkami i jajkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1899
Składniki:
- 6 łyżek oleju
- 4 żeberka wieprzowe
- 2 błyskawiczne pikantne zupki chińskie
- 2 jajka
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 1 płat nori
- 0,5 szklanki wrzącej wody
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Nori sparzyć wrzącą wodą na sicie i osączyć z jej nadmiaru. Żeberka wieprzowe podzielić na porcje, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem, majerankiem i smażyć do miękkości w mocno rozgrzanym oleju na patelni. Kiedy mięso zmięknie, ściągnąć je z ognia i przełożyć do miski. Wsypać do tego zupkę chińska (makaron i przyprawy). Następnie zagotować 600 ml wody i na wrzątek wbić do niej jajka. Jajka gotować do chwili, aż same białka się zetną, wówczas razem z gotowaną wodą przelać je do miski z makaronem i smażonymi wcześniej żeberkami wieprzowymi. Całość wyłożyć pokrojonymi na małe kawałki sparzonym nori.
Komentarze (0)