Kurczak z kapustą chińską i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2213
Kurczak z kapustą chińską i orzechami
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki orzechów nerkowca
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Piersi z kurczaka oraz kapustę chińska umyć i osączyć z wody. Mięso pokroić w kostkę. Kapustę podzielić na liście. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na mocno rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone wcześniej mięso, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć do chwili, aż się lekko przyrumieni. Wtedy wsypać do ego orzechy nerkowca i dodać liście kapusty chińskiej. Całość skropić sosem sojowym, doprawić do smaku przyprawami, ponownie wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, wszystko ściągnąć z ognia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów