Kurczak z kapustą chińską i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2213
Składniki:
- 4 łyżki oleju
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki orzechów nerkowca
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Piersi z kurczaka oraz kapustę chińska umyć i osączyć z wody. Mięso pokroić w kostkę. Kapustę podzielić na liście. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na mocno rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone wcześniej mięso, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć do chwili, aż się lekko przyrumieni. Wtedy wsypać do ego orzechy nerkowca i dodać liście kapusty chińskiej. Całość skropić sosem sojowym, doprawić do smaku przyprawami, ponownie wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, wszystko ściągnąć z ognia.
Komentarze (0)