Chinska zupa z mięsem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 3462
Chinska zupa z mięsem
fot. VirtualErn / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 l bulionu
  • 300 g mięsa
  • 2 główki kapusty pekińskiej
  • 150 g pieczarek
  • 4 dymki
  • 300g makaronu
  • 1 łyżka imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki miodu

Opis przygotowania:

Plastry mięsa kroimy na pół,a następnie w poprzek,tak by powstały jeszcze cieńsze plastry.W garnku gotujemy bulion z mięsem,połową sosu sojowego,imbirem i zmiażdżonym czosnkiem.Po kilku minutach gotowania wyciągamy mięso i podsmażamy na patelni z dodatkiem pozostałego sosu sojowego i,miodu.Do garnka dodajemy pokrojoną pekinkę,pieczarki oraz makaron gotujemy kilka minut.Do misecki rozkładamy mięso i zalewamy zupę.

Autor: monika4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów