Chinska zupa z mięsem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 3462
Składniki:
- 1 l bulionu
- 300 g mięsa
- 2 główki kapusty pekińskiej
- 150 g pieczarek
- 4 dymki
- 300g makaronu
- 1 łyżka imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki miodu
Opis przygotowania:
Plastry mięsa kroimy na pół,a następnie w poprzek,tak by powstały jeszcze cieńsze plastry.W garnku gotujemy bulion z mięsem,połową sosu sojowego,imbirem i zmiażdżonym czosnkiem.Po kilku minutach gotowania wyciągamy mięso i podsmażamy na patelni z dodatkiem pozostałego sosu sojowego i,miodu.Do garnka dodajemy pokrojoną pekinkę,pieczarki oraz makaron gotujemy kilka minut.Do misecki rozkładamy mięso i zalewamy zupę.
Komentarze (0)