Buraczki czerwone z żeberkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2384
Składniki:
- 400 g małych żeberek wieprzowych
- 400 g czerwonych buraczków
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka przyprawy do mies
- sól
- pieprz czarny, mielony
Opis przygotowania:
Buraczki umyć, przełożyć je do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu buraczki odcedzić, obrać ze skóry zmiksować na jednolitą masę mikserem. Żeberka wieprzowe podzielić na porcje, oprószyć je przyprawą do mięs, szczyptą soli, pieprzu i smażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Całość ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)