Kapusta chińska z taglitelle i przegrzebkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2533
Składniki:
- 30 g makaronu tagliatelle
- 4 przegrzebki mrożone
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1 kapusta chińska
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 szklanka bulionu warzywnego z kostki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Kapustę chińską opłukać, zalać 1 l lekko osolonej wody, zagotować, odcedzić i wyłożyć na talerz. Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do kapusty. Przegrzebki rozmrozić, odciąć od muszli, oczyścić i pokroić na drobne kawałki. Następnie rozgrzać olej na patelni, dodać do tego obrany oraz pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać pokrojone przegrzebki, smażyć przez minutę, po czym dodać mąkę kukurydzianą, wlać bulion warzywny, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i zagotować. Potem zagotowane składniki dodać do całości.
Komentarze (0)