Zupa z tofu i wieprzowiną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1951
Zupa z tofu i wieprzowiną
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g wieprzowiny bez kości
  • 30 g tofu
  • 2 łyżki masła
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 0,7 l wody
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Wieprzowinę umyć, oprószyć pieprzem oraz solą, zalać 0,7 l wody i gotować do miękkości mięsa. Dodać do tego przekrojony na połowę por i pokrojoną w plastry cebulę. Na 2 minuty przed końcem gotowania dodać tofu, po czym wszystko przelać na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów