Tofu z wieprzowiną papryką i groszkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2221
Składniki:
- 200 g wołowiny bez kości
- 50 g tofu
- 2 łyżki zielonego groszku z zalewy
- 2 łyżki oleju
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- 1 ząbek czosnku
Opis przygotowania:
Tofu pokroić w duża kostkę, zalać wodą, gotować do miękkości i wyłożyć na talerz. Wieprzowinę natrzeć solą oraz pieprzem i pokroić w drobna kostkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić na nią drobno pokrojony czosnek oraz cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojone mięso, przykryć i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać paprykę, zielony groszek osączony z zalewy i dusić przez 2 minuty, a następnie dodać do tofu.
Komentarze (0)