Wieprzowina z grilla po tajsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5101
Wieprzowina z grilla po tajsku
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g wieprzowiny
  • 150 ml ładnego sosu satay
  • 2 łyżki grubo posiekanych łodyg kopru
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • sól do smaku

Opis przygotowania:

Wieprzowinę umyć, osuszyć i pokroić w paski o wielkości według własnego uznania. Pozostałe składniki wymieszać z łagodnym sosem satay i zamarynować przygotowane uprzednio mięso. Po około 2 godzinach piec kawałki mięsa na grillu przez około 6-8 minut z każdej strony.

Autor: magdam

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów