Brokuł chiński z wieprzowiną i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1688
Brokuł chiński z wieprzowiną i orzechami
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g karkówki wieprzowej bez kości
  • 100 ml ciemnego sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • 1 brokuł chiński
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 1 łyżka tłuczonych orzechów nerkowca
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Papryczkę chili pozbawić nasion i pokroić na male kawałki. Brokuł chiński pokroić na kawałki, przełożyć je do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Karkówkę pokroić na kawałki, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, pokrojoną papryczką chili i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju na patelni. Po usmażeniu mięso ściągnąć z patelni wymieszać z gotowanym brokułem i wyłożyć na talerz. Całość skropić sosem sojowym i posypać tłuczonymi orzechami nerkowca.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów