Zupa z serem, chorizo i jarmużem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1116
Składniki:
- 300 g kiełbasy chorizo
- 4 plastry parmezanu
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 pęczki jarmużu
- 2 ząbki czosnku
- 1,5 l bulionu drobiowego
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Jarmuż umyć, osączyć z wody i posiekać go drobno do miski. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i zeszklić na 2 łyżkach oliwy w rondlu. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojony wcześniej jarmuż, po czym składniki doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, dobrze wymieszać, zalać bulionem drobiowym i doprowadzić do wrzenia. Potem włożyć do tego plastry parmezanu i całość zagotować na średnim ogniu. Kiełbasę chorizo pokroić na małe kawałki i zrumienić ją na pozostałej oliwie na patelni. Zrumienioną dodać do potrawy. Gotową potrawę ściągnąć z ognia i podawać na ciepło.
Komentarze (0)