Naleśniki z Nutellą i cukrem
Oceń:
(6 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 10456
Składniki:
- Na ciasto:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanki mleka 2%
- 1 jajko
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- Pozostałe:
- słoiczek Nutelli
- 3 łyżki grubego cukru
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Opis przygotowania:
Przygotować ciasto; do rondla wsypać mąkę, wlać do niej mleko, wsypać cynamon i wbić jajko. Całość zmiksować mikserem na konsystencję gęstej śmietanki, po czym przelać chochelką na 2 łyżki rozgrzanego oleju na patelni. Naleśniki smażyć z obu stron na rumiany kolor na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i lekko przestudzić.
Następnie wysmarować je Nutellą, zawinąć w rulony i posypać grubym cukrem.
Następnie wysmarować je Nutellą, zawinąć w rulony i posypać grubym cukrem.
Komentarze (2)
Super
Ale to jest doooobre! Proponuję dodać jeszcze kandyzowaną skórkę pomarańczową.