Zupa z selera, rzepy i płatków kukurydzianych
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1859
Składniki:
- 800 ml bulionu warzywnego
- 4 łodygi selera naciowego
- 2 łyżki masła
- 1 białą rzepa
- 1 szklanka płatków kukurydzianych
- 1 łyżeczka przyprawy Vegeta
- 0,5 łyżeczki suszonych płatków chili
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osaczyć z wody. Łodygi selera pokroić w kostkę. Rzepę obrać ze skóry, i również pokroić w kostkę. Następnie rozgrzać masło w rondlu i dodać do niego pokrojone łodygi selera naciowego. Seler oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Następnie dodać do tego pokrojoną rzepę i całość zalać bulionem warzywnym. Składniki w rondlu oprószyć Vegetą i gotować do miękkości na średnim ogniu. Pod koniec gotowania wsypać do tego płatki kukurydziane, wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia, przelać do kubka i posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem oraz płatkami chili.
Komentarze (0)