Koszyczki wielkanocne z płatków kukurydzianych

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1373
Koszyczki wielkanocne z płatków kukurydzianych
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 g płatków kukurydzianych
  • 400 ml płynnego miodu wielokwiatowego
  • 200 g czekoladowych cukierków w kształcie jajek
  • 1 łyżka masła

Opis przygotowania:

Płatki kukurydziane przesypać do małych foremek od ciasta i nałożyć na nie jajka z czekolady. Masło stopić w rondlu na płynną masę. Do stopionego masła przelać miód wielokwiatowy, po czym razem wymieszać drewnianą łyżką i ogrzewać na małym ogniu przez 1 minutę. Po tym czasie ściągnąć z ognia i przelać na płatki kukurydziane z jajkami w foremkach. Całość przestudzić, włożyć do zamrażalnika i trzymać do chwili, aż wszystko zakrzepnie.

0 komenatrzy

Podobne przepisy