Koszyczki wielkanocne z płatków kukurydzianych
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2495
Składniki:
- 400 g płatków kukurydzianych
- 400 ml płynnego miodu wielokwiatowego
- 200 g czekoladowych cukierków w kształcie jajek
- 1 łyżka masła
Opis przygotowania:
Płatki kukurydziane przesypać do małych foremek od ciasta i nałożyć na nie jajka z czekolady. Masło stopić w rondlu na płynną masę. Do stopionego masła przelać miód wielokwiatowy, po czym razem wymieszać drewnianą łyżką i ogrzewać na małym ogniu przez 1 minutę. Po tym czasie ściągnąć z ognia i przelać na płatki kukurydziane z jajkami w foremkach. Całość przestudzić, włożyć do zamrażalnika i trzymać do chwili, aż wszystko zakrzepnie.
Komentarze (0)