Bubble tea
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 3406
Składniki:
- 1 l wody
- 2 łyżeczki perełek tapioki
- 1,5 łyżeczki brązowego cukru
- 1,5 łyżeczki granulowanej herbaty Assam
- 1,5 łyżeczki śmietanki do kawy
- 1 łyżka kruszonego lodu
- 1 łyżka syropu cukrowego
- 0,5 szklanki jagód
Opis przygotowania:
Jagody umyć, osączyć z wody i przesypać do szklanki. Do jagód wsypać granulowana herbatę. Zagotować 1 l wody z perełkami tapioki oraz syropem cukrowym i gotować przez 15 minut. Potem zagotowanymi składnikami zalać herbatę z jagodami, wsypać do tego cukier brązowy, wymieszać i lekko przestudzić. Następnie wlać śmietankę do kawy, wsypać kruszony lód i dokładnie wymieszać.
Komentarze (0)