Bubble tea

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 3406
Bubble tea
fot. Vegan Feast Catering / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 l wody
  • 2 łyżeczki perełek tapioki
  • 1,5 łyżeczki brązowego cukru
  • 1,5 łyżeczki granulowanej herbaty Assam
  • 1,5 łyżeczki śmietanki do kawy
  • 1 łyżka kruszonego lodu
  • 1 łyżka syropu cukrowego
  • 0,5 szklanki jagód

Opis przygotowania:

Jagody umyć, osączyć z wody i przesypać do szklanki. Do jagód wsypać granulowana herbatę. Zagotować 1 l wody z perełkami tapioki oraz syropem cukrowym i gotować przez 15 minut. Potem zagotowanymi składnikami zalać herbatę z jagodami, wsypać do tego cukier brązowy, wymieszać i lekko przestudzić. Następnie wlać śmietankę do kawy, wsypać kruszony lód i dokładnie wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów