Zupa z makaronem, fasolą i kurczakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2319
Składniki:
- 30 g makaronu rurki
- 2 piersi z kurczaka
- 2 kromki razowego chleba
- 1,5 łyżki mąki
- 1 łyżka masła
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 1 puszka białej fasoli
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka oprószyć pieprzem oraz solą, pokroić w kostkę zalać 1,5 litra wody i gotować do miękkości mięsa na małym ogniu. W połowie gotowania dodać pokrojoną w kostkę cukinię, cebulę i osączoną z zalewy fasolę. Następnie roztopić masło na patelni, dodać do niego mąkę, wymieszać i zrobić jasną zasmażkę. Zasmażkę dodać do zupy, doprawić do smaku i przelać na makaron. Całość posypać pokrojoną natką pietruszki i dodać pokrojone w kostkę kromki chleba razowego.
Komentarze (0)