Zupa z makaronem, fasolą i kurczakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2319
Zupa z makaronem, fasolą i kurczakiem
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu rurki
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 kromki razowego chleba
  • 1,5 łyżki mąki
  • 1 łyżka masła
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 puszka białej fasoli
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka oprószyć pieprzem oraz solą, pokroić w kostkę zalać 1,5 litra wody i gotować do miękkości mięsa na małym ogniu. W połowie gotowania dodać pokrojoną w kostkę cukinię, cebulę i osączoną z zalewy fasolę. Następnie roztopić masło na patelni, dodać do niego mąkę, wymieszać i zrobić jasną zasmażkę. Zasmażkę dodać do zupy, doprawić do smaku i przelać na makaron. Całość posypać pokrojoną natką pietruszki i dodać pokrojone w kostkę kromki chleba razowego.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów