Fasola z makaronem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2297
Składniki:
- 40 dag fasoli
- 40 dag makaronu nitki
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki śmietany
- 1 opakowanie pomidorów koktajlowych
- 1 mały por
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Fasolę moczyć przez 4 godziny, następnie gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, w której się moczyła. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać do tego pokrojoną drobno cebulę, czosnek, zeszklić i dodać przecier pomidorowy. Wymieszać i całość dodać do fasoli. Wszystko gotować do czasu wchłonięcia się połowy płynu, doprawić do smaku solą i pieprzem. W drugim naczyniu ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą i razem z fasolą przełożyć na talerz. Pomidory koktajlowe umyć, przekroić na połowy i ułożyć w okół makaronu. Na makaron wyłożyć śmietanę i udekorować pokrojonym porem.
Komentarze (0)