Kiwano z rumem, śmietaną sojową i migdałami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3737
Składniki:
- 10 dag migdałów
- 4 owoce kiwano
- 4 łyżki białego rumu
- 4 łyżki soku z limonki
- 1 szklanka śmietany sojowej
- 1 szklanka słodkiego mleka skondensowanego
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Kiwano umyć, przekroić na połowy i oprószyć szczyptą soli. Następnie włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 150 stopni zapiekać przez 1,5 minuty, po czym wyciągnąć wyciągnąć. Migdały sparzyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, potem pokroić ostrym nożem na cienkie plastry. Mleko skondensowane zmieszać ze śmietanka sojową i wyłożyć na owoce kiwano. Na wierzch wyłożyć pokrojone migdały. Całość polać rumem wymieszanym z sokiem z limonki i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)