Zupa z kurczakiem, tofu i makaronem ryżowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3431
Składniki:
- 4 piersi z kurczaka
- 50 g tofu
- 40 g makaronu ryżowego wstążki
- 20 dag wędzonego boczku w plastrach
- maggi
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki chili
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Makaron ryżowy ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do miski. Piersi kurczaka oprószyć pieprzem i solą, pokroić na kawałki, zalać 1 l wody i ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojony na kawałki tofu, gotować przez 5 minut, po czym dodać pokrojony drobno szczypiorek, doprawić pieprzem, solą, maggi, wymieszać i przelać na makaron. Boczek wędzony oprószyć ostrą papryką chili, pokroić na cienkie plastry i zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Następnie przełożyć go na wierzch zupy. Całość posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)