Bulion z makaronem, kurczakiem i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1826
Bulion z makaronem, kurczakiem i szpinakiem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 30 g makaronu udon
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • sól

Opis przygotowania:

Mięso oraz szpinak umyć i osączyć z wody. Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i przełożyć do miski. Następnie piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przełożyć je do kolejnego rondla, zalać bulionem warzywnym i gotować do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, dodać do tego szpinak, całość doprawić do smaku szczyptą soli, sosem sojowym wymieszać i gotować jeszcze przez 1 minutę na średnim ogniu. Gotowane składniki ściągnąć z ognia i przelać do ugotowanego wcześniej makaronu w misce.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów