Bulion z makaronem, kurczakiem i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1826
Składniki:
- 600 ml bulionu warzywnego
- 30 g makaronu udon
- 2 piersi z kurczaka
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- sól
Opis przygotowania:
Mięso oraz szpinak umyć i osączyć z wody. Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i przełożyć do miski. Następnie piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przełożyć je do kolejnego rondla, zalać bulionem warzywnym i gotować do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, dodać do tego szpinak, całość doprawić do smaku szczyptą soli, sosem sojowym wymieszać i gotować jeszcze przez 1 minutę na średnim ogniu. Gotowane składniki ściągnąć z ognia i przelać do ugotowanego wcześniej makaronu w misce.
Komentarze (0)