Zupa z kuskusem, kurczakiem i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 993
Zupa z kuskusem, kurczakiem i szpinakiem
fot. rezkrr (elements.envato.com)

Składniki:

  • 4 skrzydełka z kurczaka
  • 4 kromki chleba razowego
  • 2 marchewki
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 1,5 szklanki kuskusu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • świeży rozmaryn do dekoracji

Opis przygotowania:

Szpinak oraz marchew dokładnie umyć i odsączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i pokroić na małe kawałki. Kuskus opłukać pod bieżącą wodą. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i razem z pokrojoną wcześniej marchewką zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Wlać do tego bulion warzywny, wsypać kuskus, dodać skrzydełka z kurczaka i gotować do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, wrzucić do tego szpinak. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i gotować jeszcze przez 3 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia, przelać do miski, udekorować świeżym rozmarynem i podawać z chlebem razowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów