Papryka zapiekana z krewetkami i jajkami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1994
Papryka zapiekana z krewetkami i jajkami
fot. cyclonebill / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 mrożone krewetki tygrysie
  • 2 czerwone papryki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki miodu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 dymki
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę przekroić na połówki i usunąć nasiona. Natkę pietruszki pokroić drobno. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, po czym zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i zagotować. Następnie odcedzić i pokroić na drobne kawałki. Jajka zalać wodą i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę i dodać do krewetek. Dodać do tego również pokrojoną natkę zielonej pietruszki. Obrać ze skóry czosnek oraz dymkę, pokroić drobno i dodać do pozostałych składników. Całość zalać miodem, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i nałożyć do wydrążonych papryk. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i zapiekać przez 3 minuty. Po tym czasie wyciągnąć i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów