Papryka zapiekana z krewetkami i jajkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2285
Składniki:
- 4 mrożone krewetki tygrysie
- 2 czerwone papryki
- 2 jajka
- 2 łyżki miodu
- 2 ząbki czosnku
- 2 dymki
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę przekroić na połówki i usunąć nasiona. Natkę pietruszki pokroić drobno. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, po czym zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i zagotować. Następnie odcedzić i pokroić na drobne kawałki. Jajka zalać wodą i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę i dodać do krewetek. Dodać do tego również pokrojoną natkę zielonej pietruszki. Obrać ze skóry czosnek oraz dymkę, pokroić drobno i dodać do pozostałych składników. Całość zalać miodem, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i nałożyć do wydrążonych papryk. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i zapiekać przez 3 minuty. Po tym czasie wyciągnąć i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)