Sałatka z kuskusem i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2083
Składniki:
- 1 szklanka kuskusu
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 1 łyżka solu cytrynowego
- natka zielonej pietruszki
- garstka świeżej mięty
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry i posiekać drobno do miski. Natkę zielonej pietruszki oraz miętę pokroić na małe kawałki i dodać do cebuli. Paprykę czerwoną pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników w misce. Potem kuskus opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Dodać go do składników. Wszystko skropić oliwą z oliwek sokiem cytrynowym, doprawić do smaku przyprawami i wymieszać.
Komentarze (0)