Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3277
Składniki:
- 40 g makaronu grubej nitki
- 4 piersi z kurczaka
- 20 dag szpinaku
- 1 czerwona cebula
- 1 opakowanie pomidorów koktajlowych
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- 0,5 łyżeczki mielonek papryki chili
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Piersi z kurczaka oprószyć pieprzem i solą, zalać wodą, ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i pokroić w kostkę. Szpinak opłukać i sparzyć wrzątkiem. Rozgrzać olej na patelni dodać do niego obrany i pokrojony drobno czosnek, pokrojoną w plastry cebulę i zeszklić. Dodać do tego makaron z kurczakiem, pomidory pokrojone na połowy, lekko podsmażyć, ściągnąć z ognia i połączyć ze szpinakiem. Całość posypać mieloną papryką chili.
Komentarze (0)