Cavatappi z kurczakiem i pomidorami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2799
Składniki:
- 30 g makaronu cavatappi
- 20 g sera Grana Padano
- 10 pomidorków koktajlowych
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 0,5 łyżeczki przypraw do drobiu
- pęczek rukoli
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz piersi z kurczaka umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić na połówki. Mięso pokroić w dużą kostkę. Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojone mięso, oprószyć je szczyptą soli pieprzu oraz przyprawą do drobiu i zrumienić na średnim ogniu. Do zrumienionego mięsa dodać rukolę oraz ugotowany wcześniej makaron. Dokładnie wymieszać i smażyć pod przykryciem przez 2 minuty. Po tym czasie ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i udekorować pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi. Jako dodatek do potrawy dodać ser Grana Padano.
Komentarze (0)