Cavatappi z kurczakiem i pomidorami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2799
Cavatappi z kurczakiem i pomidorami
fot. Chicken Farmers of Canada / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu cavatappi
  • 20 g sera Grana Padano
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 łyżeczki przypraw do drobiu
  • pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz piersi z kurczaka umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić na połówki. Mięso pokroić w dużą kostkę. Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojone mięso, oprószyć je szczyptą soli pieprzu oraz przyprawą do drobiu i zrumienić na średnim ogniu. Do zrumienionego mięsa dodać rukolę oraz ugotowany wcześniej makaron. Dokładnie wymieszać i smażyć pod przykryciem przez 2 minuty. Po tym czasie ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i udekorować pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi. Jako dodatek do potrawy dodać ser Grana Padano.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów