Zupa z kurczakiem i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2753
Zupa z kurczakiem i awokado
fot. austinevan / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • 3 pomidory cherry
  • 3 marchewki
  • 2 awokado
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łodyga selera
  • 0,5 łyżeczki kminku
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki
  • natka kolendry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ryż opłukać, ugotować w 2 szklankach wody i odcedzić. Rozgrzać olej na patelni. Udka kurczaka posolić, oprószyć pieprzem i wrzucić do oleju. Obsmażyć z obu stron. Obrać cebulę, czosnek, pokroić drobno i dodać do kurczaka. Kiedy mięso będzie miększe, pozbawić je kości. Następnie przełożyć do garnka, zalać 1,5 l wody, dodać marchew, kminek, łodygę selera pokrojoną w kostkę i zagotować. Przed zagotowaniem dodać ostrą paprykę, pomidory pokrojone drobno i ćwiartki awokado bez pestki. Zupę doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Wyłożyć ryż na talerz i zalać go zagotowana zupą. Podawać na gorąco.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów