
Zupa warzywna z kurczakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1293

Składniki:
- 4 ziemniaki
- 2 l wody
- 2 piersi z kurczaka
- 2 marchewki
- 2 ziela angielskie
- 2 ziarna czarnego pieprzu
- 1 kalafior
- 1 kiszony ogórek
- sól
- pieprz czarny mielony
- zielony koperek
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i odsączyć z wody. Ziemniaki z marchewką obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Kalafiora pokroić w różyczki. Ogórka kiszonego pokroić w kostkę. Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki. Do rondla włożyć pokrojone wcześniej wszystkie warzywa, dodać do tego pokrojone mięso, ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i całość gotować na średnim ogniu do miękkości składników. Kiedy warzywa z mięsem zmiękną, ugotowaną zupę doprawić do smaku szczyptą soli i mielonym czarnym pieprzem, po czym wymieszać i zagotować. Następnie ściągnąć z ognia, przelać do miski i posypać pokrojonym drobno koperkiem.
Komentarze (0)