Zupa warzywna z kurczakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 706
Zupa warzywna z kurczakiem
fot. arfo (elements.envato.com)

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 2 l wody
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 2 ziela angielskie
  • 2 ziarna czarnego pieprzu
  • 1 kalafior
  • 1 kiszony ogórek
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • zielony koperek

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i odsączyć z wody. Ziemniaki z marchewką obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Kalafiora pokroić w różyczki. Ogórka kiszonego pokroić w kostkę. Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki. Do rondla włożyć pokrojone wcześniej wszystkie warzywa, dodać do tego pokrojone mięso, ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i całość gotować na średnim ogniu do miękkości składników. Kiedy warzywa z mięsem zmiękną, ugotowaną zupę doprawić do smaku szczyptą soli i mielonym czarnym pieprzem, po czym wymieszać i zagotować. Następnie ściągnąć z ognia, przelać do miski i posypać pokrojonym drobno koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów