Wątróbka drobiowa z jajkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5465
Składniki:
- 400 g wątróbki drobiowej
- 3 jajka
- 3 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki suszonego tymianku
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić, obrać je ze skorupek i pokroić na małe kawałki. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Wątróbkę pokroić na kawałki i dodać do zeszklonego czosnku. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem, dobrze wymieszać i smażyć do miękkości wątróbki. Kiedy zmięknie, dodać do tego pokrojone wcześniej gotowane jajka. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z patelni i wyłożyć na talerz.
Komentarze (1)
Wątróbka znakomita, żona zajadała się, aż jej się uszy trzęsły. Nie podejrzewałem że tymianek będzie tak współgrał z podrobami. Dobry przepis na szybki obiad :D