Wątróbka drobiowa z jajkami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4991
Wątróbka drobiowa z jajkami
fot. telepathicparanoia / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 g wątróbki drobiowej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić, obrać je ze skorupek i pokroić na małe kawałki. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Wątróbkę pokroić na kawałki i dodać do zeszklonego czosnku. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem, dobrze wymieszać i smażyć do miękkości wątróbki. Kiedy zmięknie, dodać do tego pokrojone wcześniej gotowane jajka. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z patelni i wyłożyć na talerz.

Komentarze (1)

Wątróbka znakomita, żona zajadała się, aż jej się uszy trzęsły. Nie podejrzewałem że tymianek będzie tak współgrał z podrobami. Dobry przepis na szybki obiad :D

Podobne przepisy

Więcej przepisów