Zupa z kaszy manny
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3302
Składniki:
- 40 dag tłuszczu
- 60 g kaszy manny
- 100 g warzyw korzennych (marchew, seler, pietruszka)
- 1,5 l wywary drobiowego z kostki drobiowej
- natka zielonej pietruszki lub zielony szczypiorek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wyłożyć tłuszcz na patelnię i zrumienić na nim kaszę mannę. Warzywa umyć, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, następnie przełożyć je do garnka i zalać wywarem drobiowym. Do warzyw dodać zrumienioną kaszę mannę, posolić i zagotować. Po zagotowaniu dodać pieprz i drobno pokrojoną natkę zielonej pietruszki lub szczypiorek. Zupę podawać na gorąco.
Komentarze (1)
Przepis dobry, zupa mi bardzo smakowała ;) tyle, że ja po dodaniu zrumienionej kaszy dodałem jeszcze oddzielnie kaszy i zupa wtedy nabrała tej prawidłowej moim zdaniem gęstości :)