Blok czekoladowy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 4408
Składniki:
- 1 kostka margaryny
- 1/2 szklanki wody
- 2 szklanki cukru
- 6 łyżeczek kakao
- 1/2 kg mleka w proszku
- pokruszone herbatniki 4 paczki
- bakalie,orzechy,rodzynki
Opis przygotowania:
Wodę, cukier i margarynę zagotować. Kakao i mleko w proszku razem wymieszać, po czym ciągle mieszając wlewać zagotowaną wodę z cukrem i tłuszczem. Do gładkiej masy dodać bakalie herbatniki i wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i przełożyć do niej masę. Wstawić do lodówki aż do stwardnięcia. Gdy stwardnie wyciągnąć i podawać.
Komentarze (0)