Blok czekoladowy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 4408
Blok czekoladowy

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 szklanki cukru
  • 6 łyżeczek kakao
  • 1/2 kg mleka w proszku
  • pokruszone herbatniki 4 paczki
  • bakalie,orzechy,rodzynki

Opis przygotowania:

Wodę, cukier i margarynę zagotować. Kakao i mleko w proszku razem wymieszać, po czym ciągle mieszając wlewać zagotowaną wodę z cukrem i tłuszczem. Do gładkiej masy dodać bakalie herbatniki i wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i przełożyć do niej masę. Wstawić do lodówki aż do stwardnięcia. Gdy stwardnie wyciągnąć i podawać.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów