Kluski z kaszy manny
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6791
Składniki:
- 30 g kaszy manny
- 1 jajko
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżka masła
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Kaszę mannę wymieszać z jajkiem, mlekiem i odstawić na 10 minut, aby zgęstniała. Po tym czasie z kaszy wykrawać łyżeczką małe kluseczki i wrzucać je na gotująca się wodę (czy też zupę - wg uznania). Kluski gotować do 10 minut. Po ugotowaniu wyciągnąć z wody, wyłożyć na talerz, polać rozpuszczonym masłem, lekko posolić i posypać natką zielonej pietruszki. Podawać na ciepło.
Komentarze (0)