Kluski z kaszy manny

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 6791

Składniki:

  • 30 g kaszy manny
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżka masła
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Kaszę mannę wymieszać z jajkiem, mlekiem i odstawić na 10 minut, aby zgęstniała. Po tym czasie z kaszy wykrawać łyżeczką małe kluseczki i wrzucać je na gotująca się wodę (czy też zupę - wg uznania). Kluski gotować do 10 minut. Po ugotowaniu wyciągnąć z wody, wyłożyć na talerz, polać rozpuszczonym masłem, lekko posolić i posypać natką zielonej pietruszki. Podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów