Dischi volanti z tofu
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2068
Składniki:
- 30 g makaronu Lubella Uszka Dischi volanti
- 25 g tofu
- 25g pieczarek
- 20 g zielonych szparagów
- 3 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżeczką suszonego rozmarynu
- 0,5 łyżeczki mielonych nasion kolendry
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Warzywa oraz grzyby umyć i osaczyć z wody. Szparagi zalać 1 l lekko osolonej wody, zagotować na średnim ogniu i odcedzić. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w podłużne plastry. Tofu pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plastry. Czosnek obrać ze skory, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać ugotowane wcześniej szparagi, pokrojoną paprykę, tofu, grzyby, po czym całość oprószyć szczypta soli, pieprzu oraz rozmarynu, wymieszać i smażyć pod przykryciem przez 2 minuty na średnim ogniu. Usmażone składniki ściągnąć z ognia, wymieszać z makaronem i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)