Racuszki z kaszy manny
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3613
Składniki:
- 600 ml mleka
- 4 dag masła lub margaryny
- 20 dag kaszy manny
- 1-2 jajka
- 5 dag mąki
- sól
- tłuszcz do smażenia
- cukier puder do posypania
Opis przygotowania:
Mleko zagotuj z masłem, wsyp kaszę, zamieszaj i gotuj ok. 10 minut na małym ogniu, ciągle mieszaj łyżką do dna naczynia. Następnie przestudź, wymieszaj z jajkami i przesianą mąką, posól. Na gorący tłuszcz kładź łyżką okrągłe placuszki i smaż z obu stron na jasnozłoty kolor. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Komentarze (2)
Hm.... powinno być dobre, w przyszłym tygodniu zrobię.
Zrobiłam dzisiaj, pyszne, pojadą z nami na działkę hi hi.Następnym razem dodam kakao. Powinno też być smaczne.Dzięki za przepis