Zupa z kapustą, pomidorami i fasolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2398
Zupa z kapustą, pomidorami i fasolą
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 300 ml pomidorów z puszki (bez skórek)
  • 300 g białej fasoli w zalewie
  • 4 liście włoskiej kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łodygi selera
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka mielonego kopru
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Fasolę osączyć z zalewy. Ziemniaki z marchewką obrać ze skory i pokroić w kostkę. Łodygi selera pokropić drobno. Liście kapusty włoskiej pokroić na kawałki. Następnie czosnek z cebulą obrać ze skory, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonych składników wsypać mielony koper, dodać pokrojone ziemniaki, marchew, fasolę, seler i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojona kapustę, wlać pomidory z puszki i bulion warzywny. Całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i gotować do miękkości składników. Po ugotowaniu ściągnąć z ognia i przelać na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów