Zupa z kapustą, pomidorami i fasolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2398
Składniki:
- 500 ml bulionu warzywnego
- 300 ml pomidorów z puszki (bez skórek)
- 300 g białej fasoli w zalewie
- 4 liście włoskiej kapusty
- 2 marchewki
- 2 ziemniaki
- 2 łyżki oleju
- 2 łodygi selera
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka mielonego kopru
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Fasolę osączyć z zalewy. Ziemniaki z marchewką obrać ze skory i pokroić w kostkę. Łodygi selera pokropić drobno. Liście kapusty włoskiej pokroić na kawałki. Następnie czosnek z cebulą obrać ze skory, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonych składników wsypać mielony koper, dodać pokrojone ziemniaki, marchew, fasolę, seler i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojona kapustę, wlać pomidory z puszki i bulion warzywny. Całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i gotować do miękkości składników. Po ugotowaniu ściągnąć z ognia i przelać na talerz.
Komentarze (0)