Fasola z kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2071
Składniki:
- 0,5 kg białej fasoli
- 15 dag czerwonej fasoli
- 2 łyżki zielonego groszku z zalewy
- 1 czerwona cebula
- 1 mała główka białej kapusty
- 1 mała papryczka chili
- 5 dag szczawiu
- sól
Opis przygotowania:
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i gotować do miękkości. Ugotowaną odcedzić i pokroić na drobne ćwiartki. Fasolę białą i czerwoną ugotować razem w lekko osolonej wodzie, po czym odcedzić. Szczaw sparzyć wrzątkiem i przełożyć na talerz. Papryczkę chili pokroić bardzo drobno, dodać do tego ćwiartki kapusty, zielony groszek i fasolę. Całość doprawić do smaku solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na liście szczawiu.
Komentarze (0)