Orzo z fasolą mung, pomidorami i sokiem z limonki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3160
Składniki:
- 40 g makaronu orzo
- 40 g zielonej fasoli mung
- 8 pomidorów koktajlowych
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łodygi selera naciowego
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Fasolę mung moczyć w 3 szklankach lekko osolonej wody przez 4 godziny. Do fasoli dodać pokrojony w kostkę seler naciowy i razem gotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Następnie odcedzić. Makaron orzo zalać 0,5 l lekko osolonej wody, ugotować, odcedzić i połączyć z fasolą. Pomidory koktajlowe umyć, osączyć z wody przekroić na połowy i dodać do składników. Całość oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki.
Komentarze (0)