Tuńczyk z fasolą i kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1711
Składniki:
- 300 g fasoli Jaś
- 300 g tuńczyka w zalewie własnej
- 1 główka kapusty pekińskiej
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Fasolę opłukać pod bieżącą wodą, przesypać do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 1 godzinę. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Kapustę pekińską umyć, osączyć z wody, pokroić w cienkie plastry do miski i oprószyć je szczyptą soli. Następnie czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i wymieszać z pokrojoną wcześniej kapustą. Dodać do tego ugotowaną fasolę oraz odcedzonego z zalewy tuńczyka. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)