Zupa z kaczki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2417
Składniki:
- 2 piersi z kaczki
- 4 miniaturowe kukurydze
- 2 czerwone papryki
- 1/2 selera
- 1/2 małego pora
- 1 marchewka
- 1 łyżeczka curry
- 4 łyżki oleju
- 1/2 łyżki maki
- 1,5 l bulionu warzywnego z kostki
- 2 łyżki śmietany
Opis przygotowania:
Do bulionu dodajemy umyte i pokrojone w paski piersi z kaczki i gotujemy do miękkości razem z kukurydzą, selerem pokrojonym w paski i marchewką. Kiedy wszystko się ugotuje - dodać paprykę pokrojoną w kostkę i por pokrojony w prążki. Z oleju i mąki zrobić zasmażkę. Kiedy papryka i por zmiękną - zagęszczamy nią zupę. Dodać do tego łyżeczkę curry i całość wymieszać. Gotową zupę podawać w miseczkach udekorowanych na wierzchu śmietaną.
Komentarze (0)