Zupa z cukini
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1769
Składniki:
- 4 ziemniaki
- 2 cebule
- 2 piersi z kurczaka
- 2 ziela angielskie
- 2 marchewki
- 1 cukinia
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Piersi z kurczaka pokroić na drobne kawałki. Ziemniaki i marchew pokroić w kostkę. Cebule obrać ze skóry i pokroić w plastry. Cukinię przekroić na połowę, wydrążyć środek i pokroić go w kostkę. Natomiast przekrojone połówki włożyć do wrzącej wody, trzymać przez 3 minuty, po czym wyciągnąć i przełożyć do miski. Wlać do garnka 1,5 l wody, dodać do niego pokrojone mięso, ziemniaki, marchew, ziele angielskie oraz cebulę. Całość gotować przez 10 minut, a następnie dodać pokrojony miąższ cukinii oraz masło. Wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą i gotować do miękkości wszystkich składników. Gotową zupę przelać do wydrążonej cukinii.
Komentarze (0)