Zupa czosnkowa z ziemniakami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5475
Składniki:
- 200 g ziemniaków
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka czerwonej papryki
- 2 kostki bulionu drobiowego
- 20 g tłuszczu
- 1 szczypiorek
- pieprz i sól
Opis przygotowania:
Ziemniaki po obraniu pokroić w kostkę, opłukać i ugotować na miękko w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu należy je odcedzić. Część z ziemniaków zmiażdżyć widelcem, rozgnieść ząbki czosnku razem z czerwoną papryką, pieprzem i dodać do nich. Pozostałe ziemniaki dodać do całości i wszystko razem wymieszać. Zagotować 2 litry wody i rozpuścić w niej kostki bulionowe oraz tłuszcz, a następnie zalać nią ziemniaki. Gotową zupę podawać z posiekanym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)