Zupa warzywna z zielonym groszkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 268
Zupa warzywna z zielonym groszkiem
fot. sea_wave (elements.envato.com)

Składniki:

  • 200 g zielonego groszku w zalewie
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Groszek zielony odsączyć z zalewy. Ziemniaki z marchewką obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć do rondla. Kapustę białą pokroić w cienką słomkę i dodać do warzyw w rondlu. Całość zalać bulionem warzywnym i gotować do miękkości warzyw na średnim ogniu. Kiedy warzywa zmiękną, wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i kolorowym mielonym pieprzem. Dodać do tego odsączony z zalewy zielony groszek, wymieszać i zagotować. Następnie wszystko ściągnąć z ognia, przelać do miski i udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów