Zupa warzywna z zielonym groszkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 511
Składniki:
- 200 g zielonego groszku w zalewie
- 4 ziemniaki
- 2 marchewki
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 1 ćwiartka białej kapusty
- pieprz kolorowy świeżo mielony
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Groszek zielony odsączyć z zalewy. Ziemniaki z marchewką obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć do rondla. Kapustę białą pokroić w cienką słomkę i dodać do warzyw w rondlu. Całość zalać bulionem warzywnym i gotować do miękkości warzyw na średnim ogniu. Kiedy warzywa zmiękną, wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i kolorowym mielonym pieprzem. Dodać do tego odsączony z zalewy zielony groszek, wymieszać i zagotować. Następnie wszystko ściągnąć z ognia, przelać do miski i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)