Zupa z mango i dyni
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2253
Składniki:
- 600 ml mineralnej wody niegazowanej
- 400 g miąższu z dyni
- 100 ml płynnego miodu wielokwiatowego
- 2 mango
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki śmietany 12%
- 2 łyżki mąki ryżowej
Opis przygotowania:
Mango oraz miąższ z dyni umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę. Miąższ z dyni również pokroić w kostkę. Następnie masło stopić w rondlu na małym ogniu, wsypać do niego mąkę ryżową i dokładnie rozmieszać trzepaczką. Potem wlać do tego wodę mineralną, dodać pokrojoną dynię, mango, wlać miód i całość gotować do miękkości składników. Po ugotowaniu połowę ze składników przełożyć na sitko, a resztę zmiksować mikserem na jednolitą masę. Zmiksowaną masę wyłożyć na talerz i dodać do tego składniki z sitka i polać całość śmietaną.
Komentarze (0)