Kuskus w pomidorach z zielonym groszkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1813
Składniki:
- 500 g pomidorków koktajlowych
- 200 g zielonego groszku w łupinie
- 2 szklanki wrzącej wody
- 2 ząbki czosnku
- 1 szklanka kuskusu
- sól
Opis przygotowania:
Pomidorki koktajlowe umyć, osączyć z wody, pokroić na połówki i przełożyć do miski. Zielony groszek w łupinie zalać wrzącą wodą, moczyć go przez 40 sekund, potem osączyć, pozbawić końcówek i dodać do pokrojonych pomidorków w misce. Następnie kuskus przesypać do rondla, zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody, szybko zagotować, odcedzić i dodać do składników w misce. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do całości. Wszystko dobrze wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)