Filety z perlicy z zielonym pieprzem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1893
Składniki:
- 4 filety z Perlicy Wielkopolskiej DROP
- 20 dag masła
- 2 dymki
- 4 łyżki gęstej słodkiej śmietany
- 2 łyżki zielonego pieprzu
Opis przygotowania:
Rozpuścić na patelni masło i zarumienić równo przyprawione solą i pieprzem filety. Dorzucić posiekana dymkę i piec pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 5 - 8 minut. Po tym czasie dodać pieprz zielony i śmietanę, dobrze wymieszać i dusić jeszcze przez 8 - 10 minut. Podawać z ryżem lub pieczonymi ćwiartkami ziemniaków.
Komentarze (0)