Filety z perlicy z zielonym pieprzem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1893

Składniki:

  • 4 filety z Perlicy Wielkopolskiej DROP
  • 20 dag masła
  • 2 dymki
  • 4 łyżki gęstej słodkiej śmietany
  • 2 łyżki zielonego pieprzu

Opis przygotowania:

Rozpuścić na patelni masło i zarumienić równo przyprawione solą i pieprzem filety. Dorzucić posiekana dymkę i piec pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 5 - 8 minut. Po tym czasie dodać pieprz zielony i śmietanę, dobrze wymieszać i dusić jeszcze przez 8 - 10 minut. Podawać z ryżem lub pieczonymi ćwiartkami ziemniaków.

Autor: perlica

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów