Zupa warzywna z makaronem tortellini

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3069
Zupa warzywna z makaronem tortellini
fot. Maggie Hoffman / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu tortellini z nadzieniem serowym
  • 1 por
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 liście włoskiej salaty
  • 15 dag białej fasoli
  • 15 dag zielonej fasoli szparagowej
  • maggi
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Białą fasolę moczyć przez 3 godziny w 1 litrze wody. Następnie dodać do niej pokrojoną na kawałki fasolę szparagową, marchew, por, liście kapusty włoskiej i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną drobno oraz zeszkloną na rozgrzanym oleju cebulę i czosnek, doprawić do smaku pieprzem, solą, maggi i dobrze wymieszać. Makaron tortellini ugotować w lekko osolonej wodzie. Gdy podpłynie na wierzch, odcedzić i dodać do gotowanej zupy. Zupę doprowadzić do wrzenia, ściągnąć z ognia i przelać do miski.

Komentarze (1)

Fasola biała gotuje się ok. godziny . Fasola szparagowa 8-15 minut. Ty wrzucasz oba składniki razem. Co z tego wyjdzie ? A tak na marginesie . Tortellini to nie makaron.

Podobne przepisy

Więcej przepisów