Zupa warzywna z makaronem tortellini
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3069
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu tortellini z nadzieniem serowym
- 1 por
- 1 łyżka oleju
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 2 ząbki czosnku
- 4 liście włoskiej salaty
- 15 dag białej fasoli
- 15 dag zielonej fasoli szparagowej
- maggi
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Białą fasolę moczyć przez 3 godziny w 1 litrze wody. Następnie dodać do niej pokrojoną na kawałki fasolę szparagową, marchew, por, liście kapusty włoskiej i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną drobno oraz zeszkloną na rozgrzanym oleju cebulę i czosnek, doprawić do smaku pieprzem, solą, maggi i dobrze wymieszać. Makaron tortellini ugotować w lekko osolonej wodzie. Gdy podpłynie na wierzch, odcedzić i dodać do gotowanej zupy. Zupę doprowadzić do wrzenia, ściągnąć z ognia i przelać do miski.
Komentarze (1)
Fasola biała gotuje się ok. godziny . Fasola szparagowa 8-15 minut. Ty wrzucasz oba składniki razem. Co z tego wyjdzie ? A tak na marginesie . Tortellini to nie makaron.