Grzanki z serem i ziemniakami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2512
Składniki:
- 150 g serka śmietankowego Twój Smak
- 4 kromki chleba żytniego
- 4 ziemniaki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osaczyć z wody. Następnie ziemniaki zalać wodą, ugotować w mundurkach, po czym odcedzić, obrać ze skory i pokroić w cienkie plastry. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej kromki chleba żytniego i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Usmażone wyciągnąć, osączyć z tłuszczu i przestudzić. Następnie na upieczone grzanki nałożyć serek śmietankowy i wyłożyć pokrojone gotowane ziemniaki. Całość oprószyć pieprzem, solą i posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)