Sałatka z pierożków tortellini
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 12536
Składniki:
- 1 op. pierożków tortellini z mięsem lub grzybami
- 6-7 jajek
- 5 pomidorów
- 2 papryki (mogą być różne kolory)
- 2 duże ogórki zielone
- 1 puszka kukurydzy
- 1 pęczek szczypiorku
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz
- majonez
Opis przygotowania:
Pierożki ugotować według przepisu na opakowaniu, ogórki pokroić w plasterki, a plasterki na ćwiartki, posolić. Pomidory pokroić na małe kawałeczki, paprykę w kosteczkę. Jajka ugotowane i wystudzone też pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę z puszki oraz szczypiorek pokrojony drobniutko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać zioła prowansalskie, pieprz i sól według uznania. Na końcu dodać majonez sałatkowy też według uznania. Wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać. Zaznaczam! Z tych składników wychodzi bardzo dużo sałatki! Jeżeli ktoś z Was chce mniej, to proszę odpowiednio zmniejszyć składniki.
Komentarze (0)