Zupa ryżowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2455
Zupa ryżowa
fot. matsukawa1971 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
  • 1 pomidor
  • 2 rzodkiewki
  • 1 kostkę warzywna
  • sól
  • natka zielonej pietruszki
  • 1 mały por
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ryż płukać w zimnej wodzie prze 5 minut. Opukany zalać 0,5 l wody, dodać do tego pokrojoną w kostkę rzodkiewkę, 1/2 łyżeczki soli oraz kostkę warzywną. Całość gotować do momentu, aż ryż będzie miękki. Pod koniec gotowania dodać połowę natki pietruszki i pokrojonego w plastry pomidora. Wszystko gotować jeszcze przez 7 minut. Gotowa zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec udekorować pozostałą natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów