Kalafior smażony z tofu
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 7200
Składniki:
- 40 g tofu
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki keczupu łagodnego
- 1 kalafior
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Kalafiora umyć, podzielić na różyczki, po czym zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić. Tofu pokroić w dużą kostkę. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni, dodać kalafiora, oprószyć bułką tartą, solą oraz pieprzem, po czym dodać pokrojone tofu i całość smażyć na średnim ogniu na zloty kolor. Usmażone składniki osączyć z tłuszczu i przełożyć do miseczki. Całość polać keczupem i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)