Kalafior smażony z tofu

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 7200
Kalafior smażony z tofu
fot. Seph Swain / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g tofu
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki keczupu łagodnego
  • 1 kalafior
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Kalafiora umyć, podzielić na różyczki, po czym zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić. Tofu pokroić w dużą kostkę. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni, dodać kalafiora, oprószyć bułką tartą, solą oraz pieprzem, po czym dodać pokrojone tofu i całość smażyć na średnim ogniu na zloty kolor. Usmażone składniki osączyć z tłuszczu i przełożyć do miseczki. Całość polać keczupem i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów