Zupa mleczna z gruszkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 5221
Zupa mleczna z gruszkami
fot. foodistablog / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 25 dag gruszek
  • 1 szklanka wody
  • goździki
  • cynamon
  • 1 l mleka
  • 1 1/2 łyżki mąki
  • skórka cytrynowa
  • sól
  • cukier

Opis przygotowania:

Gruszki wymyć, obrać, pokroić na małe kawałki. Zagotować wodę z przyprawami, ugotować gruszki do miękkości. Mąkę rozmieszać z małą ilośćią zimnego mleka, a następnie wlać do mleka wrzącego i zagotować. Dodać gruszki, skórkę cytrynową i cukier do smaku. Podawać z biszkoptami.

Autor: oliwka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów