Musli z imbirem, gruszkami, miodem i śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2144
Składniki:
- 400 g musli z bakaliami
- 200 ml śmietany 32%
- 100 ml płynnego miodu lipowego
- 8 plastrów suszonych gruszek
- 3 cm świeżego imbiru
- 3 cm oliwy z oliwek
- 1 szklanka wrzącej wody
Opis przygotowania:
Suszone gruszki sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Imbir umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i pokroić drobno. Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć na niej pokrojony imbir na średnim ogniu przez 1 minutę. Do smażonego imbiru wsypać musli z bakaliami i dodać sparzone wcześniej suszone gruszki. Całość wymieszać i smażyć razem przez 1,5 minuty. Po tym czasie całość ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Wszystko polać śmietaną oraz miodem lipowym.
Komentarze (0)