Musli z imbirem, gruszkami, miodem i śmietaną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2144
Musli z imbirem, gruszkami, miodem i śmietaną
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g musli z bakaliami
  • 200 ml śmietany 32%
  • 100 ml płynnego miodu lipowego
  • 8 plastrów suszonych gruszek
  • 3 cm świeżego imbiru
  • 3 cm oliwy z oliwek
  • 1 szklanka wrzącej wody

Opis przygotowania:

Suszone gruszki sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Imbir umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i pokroić drobno. Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć na niej pokrojony imbir na średnim ogniu przez 1 minutę. Do smażonego imbiru wsypać musli z bakaliami i dodać sparzone wcześniej suszone gruszki. Całość wymieszać i smażyć razem przez 1,5 minuty. Po tym czasie całość ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Wszystko polać śmietaną oraz miodem lipowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów